Vanliga frågor

Vanliga frågor 

Det blir lätt många frågor inför en större renovering. Nedan hittar ni några av de vanligaste som ställs till oss. Om ni inte hittar svaret på era frågor är ni varmt välkommen att kontakta oss direkt.

Hur går det till?

Ni är välkomna att höra av er till oss oavsett om ni bara har funderingar på att lägga kakel eller klinkers eller om ni redan bestämt er för vad och hur ni vill göra. Vi tar fram en offert utifrån era önskemål och hjälper er antingen med hela projektet, från eventuell rivning av ert gamla badrum, till koordinering av alla hantverkare och slutleverans, eller med enbart plattsättningen. Vi är plattsättare som utgår från Karlstad/Hammarö.

Efter att vi kommit överens tar vi fram en tidplan tillsammans och den ser vi till att hålla. Vi vet hur viktigt det är med kök och badrum och vi vill att våra kunder ska känna sig trygga i att vi håller vad vi lovar.

Vad kostar det?

Många undrar vad det kostar att anlita en plattsättare eller att exempelvis renovera badrummet. Tyvärr är det svårt att svara på den frågan. Allt beror på typ av material, åtgång av material och badrummets yta. Vi börjar med att prata igenom dina behov och önskemål. Utifrån det kan vi ta fram en offert. Kontakta oss här!

Kan jag få rotavdrag?

Du kan få göra skatteavdrag (rot) för arbetskostnaden när du anlitar någon för reparation, underhåll samt ombyggnad och tillbyggnad. Du som köper tjänsten behöva inte ansöka om avdrag själv. Det gör vi åt dig. Vi drar av en del av arbetskostnaden på fakturan till dig. Rot-avdraget är sammanlagt max 50 000 kronor per person och år. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du har gjort.

Villkor för rotavdrag
För att du ska kunna använda rotavdraget måste du uppfylla vissa villkor. Du behöver även lämna korrekta uppgifter till oss om vi ska kunna göra rotavdrag åt dig. Du ansvarar för att alla villkor för rotavdraget är uppfyllda.

Läs mer på Skatteverket.

Går det att sätta nya plattor på de gamla?

Det kan fungera, men det handlar egentligen om vilken typ av material du väljer, så det är klokast att stämma av det med materialtillverkaren. I våtutrymmen måste du alltid säkerställa att den bakomliggande konstruktionen kan bära den dubbla vikten keramik.

Går det att byta enstaka plattor?

Ja, det kan gå. Men det beror på tätskikt bland annat. Vi får göra en bedömning på plats.

Vad är viktigt att tänka på i våta utrymmen?

För att uppnå fackmässighet enligt Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum (BBV) krävs:

  • att arbetet utförs enligt BBV.
  • att ett tätskiktssystem som är godkänt av Byggkeramikrådet används enligt godkänd monteringsanvisning.
  • att arbetena utförs av ett företag som är behörigt enligt BBV.
  • att tätskiktsarbetet utförs av en plattsättare som har behörighet enligt BBV, är anställd i ett behörigt företag och kan visa giltig fotolegitimation utfärdad av Byggkeramikrådet.
  • att kvalitetsdokument BBV, bilaga A, fylls i och överlämnas till beställare och beställare/boende, tillsammans med ett exemplar av monteringsanvisningen för det godkända tätskiktssystemet.